Schade gereden?

Heb jij schade gereden met jouw leaseauto? Dit is erg vervelend, maar kan helaas altijd gebeuren. Ook in mindere tijden zal AT-Lease altijd voor jou klaar staan! Het is altijd belangrijk om direct te melden wanneer je schade hebt gereden!

Schade aan uw leaseauto

Schade gereden en kan de auto niet meer rijden?  Bel dan gelijk naar AT-Lease op 085-4861970. (Buiten kantooruren wordt u automatisch doorgeschakeld)

Schade melden

Indien u schade gereden heeft is het belangrijk om dit te melden. Schades moeten zo snel mogelijk, en binnen 5 werkdagen, bij AT-Lease worden gemeld. Wanneer u schade gereden heeft, moet u een Europees Schadeformulier (SAF) invullen en ondertekenen. Deze kunt u gemakkelijk hieronder downloaden. Let op, de voor- en achterzijde. Zorg voor een duidelijke vermelding van e-mailadressen en telefoonnummers.

Let op! Niet gemelde schades worden bij het inleveren van de leaseauto volledig aan u doorbelast.

Via de mobiele telefoon

Schade gereden? Dan kunt u dit ook melden via een mobiele telefoon! Als u een smartphone heeft, dan kunt u wanneer u schade gereden heeft dit melden via www.mobielschademelden.nl of download de app mobielschademelden.nl via de Google Play Store, of via de Apple App Store.

Let op! De app mobielschademelden.nl is niet te gebruiken als de tegenpartij (betrokken voertuig) een buitenlands kenteken heeft. Gebruik dan het papieren schade formulier.

Via e-mail

Schade gereden? Dan kunt u dit ook melden via e-mail! Download eerst het digitale schadeformulier van onze website wanneer u schade gereden heeft. Vul deze vervolgens in en sla deze opnieuw op. Het ingevulde schadeformulier kan gemaild worden naar schade@atlease.nl

Heeft u een proces-verbaal of een getuigenverklaring, stuur deze dan altijd mee! Na verwerking van het schadeformulier en de overige documenten, neemt één van onze medewerkers contact met u op!

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Heb jij schade gereden met jouw leaseauto? En heb jij niet meer de beschikking over jouw leaseauto, omdat deze niet meer kan rijden? Of omdat  de schade aan jouw leaseauto wordt hersteld? Dan kan AT-Lease altijd zorgen voor vervangend vervoer indien dit gewenst is. Of de kosten van vervangend vervoer gedekt zijn, is afhankelijk van jouw leasecontract.

Daarnaast zijn de kosten voor het vervangend vervoer ook afhankelijk van de dealer waar jij het vervangend vervoer afneemt. Wij adviseren jouw daarom altijd om vooraf op te vragen wat de kosten van een vervangende auto zijn, zodat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan achteraf.

Leaseauto total loss

Als jij schade hebt gereden met jouw leaseauto en het schadebedrijf jouw leaseauto total loss verklaart, wordt het betreffende leasecontract per direct ontbonden. Als er verder geen andere partij bij betrokken is, zal bij jou een eigen risico in rekening worden gebracht.

Bij total loss heb jij geen recht op vervangend vervoer vanuit AT-Lease, omdat het contract niet meer geldig is op het moment dat de auto total loss is verklaard. We beseffen natuurlijk heel goed dat dit een zeer moeilijke situatie voor jou kan opleveren. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om een auto bij ons te huren. Wij nemen dan contact met jou op om de mogelijkheden wat betreft het leasen van een nieuwe leaseauto te bespreken, zodat jij zo snel mogelijk weer de weg op kunt met uw eigen leaseauto.

Opvragen schadevrije jaren

Als u gedurende het leasecontract geen schade gereden heeft door eigen schuld, kunt u na afloop van het contract een ‘leaseverklaring’ opvragen. In deze verklaring staan de schadevrije jaren die u bij AT-Lease heeft gereden vermeld. De verzekeraar kan deze vervolgens meenemen bij de bepaling van uw bonus.

Deze leaseverklaring kunt u opvragen door een mail te sturen naar schade@atlease.nl.

Nog vragen?

Schade gereden en heeft u hier nog vragen over of heeft u nog vragen over één van de andere diensten die wij aanbieden? Neem dan zeker even contact met ons op! Wij helpen u graag bij het vinden van de ideale oplossing voor uw wagenpark! Of u nou een auto wil zakelijk leasen, private lease of wil shortlease, bij AT-Lease kunt u terecht voor al deze opties! Bekijk ons aanbod en maak keuze uit één van onze fraaie auto’s!

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen