Zakelijk

Onderhoud aan jouw leaseauto

Onderhoud, reparatie en banden

Lees hier alles over!

Onderhoud aan jouw leaseauto? Voor een zorgeloze rit met uw leaseauto is geregeld, is onderhoud en bandenservice nodig. Iedere auto heeft onderhoud nodig volgens de intervallen die het instructieboekje en de boordcomputer van de auto voorschrijft. Zorg daarom dat je deze instructies altijd opvolgt. Hieronder geven wij jou meer informatie over onderhoud aan jouw leaseauto.

Onderhoudsafspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor de onderhoudsbeurt van uw leaseauto via onze berijdersapp!

Onderhoud en/of reparatie aan uw leaseauto

Een afspraak maken voor onderhoud en/of reparatie aan jouw leaseauto kan bij iedere autogarage bij jouw in de buurt. Geef bij het maken van een afspraak voor onderhoud wel altijd aan dat het een leaseauto van AT-Lease betreft. Zij kunnen dan met ons contact opnemen voor akkoord.

Bandenwissel bij versleten banden
Als de banden tussentijds versleten zijn, mag u zelf een afspraak maken voor vervanging. Dit kan bij een lokale autogarage, maar ook bij een vestiging van de Profile. Geef bij het maken van de afspraak wel altijd aan dat het een leaseauto van AT-Lease betreft. Zij kunnen dan met ons contact opnemen voor akkoord.

Bandenwissel van zomer- naar winterbanden of vice versa
Voor de wissel van winterbanden naar zomerbanden of andersom kun jij terecht bij de leverancier waar jij de winterbanden hebt laten monteren, of waar je de laatste seizoens-wissel heeft laten uitvoeren.

De eerste montage van winterbanden (indien dit in het leasecontract is opgenomen)
Wil jij voor de eerste keer winterbanden monteren onder jouw leaseauto? Dit kunt je doen bij jouw lokale autogarage of Profile. Geef bij het maken van de afspraak wel altijd aan dat het een leaseauto van AT-Lease betreft. Zij kunnen dan met ons contact opnemen voor akkoord.

Leaseauto onderhoud, reparatie en banden bij Auto Totaal

Woont u in de omgeving Grootebroek en wilt u bij ons de auto laten onderhouden? Dat kan natuurlijk altijd! Maak dan gauw een afspraak bij ons zusterbedrijf Auto Totaal en we zien u snel!

Pand AT-Lease

Tips voor onderhoud aan jouw leaseauto

De onderhoudsintervallen, welke vermeld staan in het instructieboekje of zoals de boordcomputer van de leaseauto aangeeft, dienen te worden opgevolgd. Daarnaast dient u altijd in de gaten te houden wanneer de leaseauto APK gekeurd moet worden. Bij diesel auto’s is dit de eerste keer na 3 jaar, bij benzine auto’s pas na 4 jaar. Geeft de boordcomputer een storing aan en brandt een waarschuwingslampje? Raadpleeg dan het instructieboekje en volg de instructies op!

Controleer verder zelf regelmatig (maandelijks):

  • De olie, koelvloeistof en ruitenvloeistof, en vul indien nodig bij;
  • De bandenspanning en profieldiepte van de banden. De juiste bandenspanning vind je op de sticker die in de auto zit (vaak in de deurpost, achterkant zonneklep of aan de binnenkant van de brandstofklep);
  • Of de verlichting nog werkt.
Auto onderhoud

Autobanden

Goede autobanden met de juiste bandenspanning en profieldiepte op uw leaseauto zorgen voor uw veiligheid op de weg!

Zomerbanden

Zomerbanden presteren het beste wanneer de temperatuur 7 °C of hoger is. Gemiddeld genomen is dit in de periode half maart t/m oktober. Wanneer het profiel van de zomerbanden 2 mm of minder is, kunt u een afspraak maken voor vervanging van de banden.

Winterbanden

Dalen de gemiddelde temperaturen naar 7 °C of kouder, dan presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Uiteraard presteren winterbanden ook veel beter op besneeuwde/bevroren wegen.

Doorbelasting van ‘niet te repareren band’

AT-Lease gaat altijd uit van normale bandenslijtage. Het kapot rijden van een band wordt beoordeeld als een ‘niet verhaalbare schade’. Deze ‘schade’ leidt tot doorbelasting van het restprofiel. Het gedeelte van de band dat niet versleten is (restprofiel) wordt doorbelast. De maximale doorbelasting is nooit meer dan het geldende eigen risico. Goed om te weten is dat voortijdige vervanging van banden niet is gedekt binnen het leasecontract. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via 085-4861970 of info@atlease.nl.

Een rekenvoorbeeld van het restprofiel
Het profiel van de band is 5,0 mm, maar is niet meer veilig te repareren door beschadiging. De band kost nieuw € 160,-. Een nieuwe band heeft 8,0 mm profieldiepte. Een band is ‘versleten’ bij 2 mm. Van nieuw naar oud gerekend slijt een band dus 6,0 mm. Omdat bij u 5 mm restprofiel is gemeten,  is het verschil 3 mm t.o.v. een nieuwe band. Dit betekent dus 3 mm gedeeld door 6 mm, is 50% doorbelasting. Gerekend over de nieuwprijs van de band zal 50% (€ 80,-) worden doorbelast.

Banden

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Kun jij niet beschikken over jouw leaseauto, omdat deze niet meer kan rijden? Dan kan AT-Lease altijd zorgen voor vervangend vervoer indien dit gewenst is. Of de kosten van vervangend vervoer gedekt zijn, is afhankelijk van jouw leasecontract.

Daarnaast zijn de kosten voor het vervangend vervoer ook afhankelijk van de dealer waar jij het vervangend vervoer afneemt. Wij adviseren jouw daarom altijd om vooraf op te vragen wat de kosten van een vervangende auto zijn, zodat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan achteraf.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over het onderhoud aan uw leaseauto? Neem dan zeker even contact met ons op! Wij helpen u graag verder! Nog vragen over één van onze andere diensten of heeft u interesse in ons aanbod? Ook dan helpen wij u graag verder! Bij ons heeft u keuze uit zakelijk leasen, private lease en shortlease! Bespreekt u alles liever persoonlijk? Kom dan gezellig langs bij onze leasemaatschappij in Noord-Holland!

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen