Alles wat u moet weten over private lease en BKR registraties bij AT-Lease

AT-Lease registreert niets bij het BKR

Een auto private leasen zonder BKR registratie? Dat kan bij AT-Lease! AT-Lease is namelijk geen deelnemer van het Keurmerk Private Lease. Het voordeel hiervan is dat wij uw leaseovereenkomst niet bij het BKR hoeven te registreren. Tegenwoordig leasen niet alleen ondernemers auto’s, maar komt private lease ook veel vaker voor! In veel gevallen is het privé leasen van een auto goedkoper dan een auto kopen. Wat belangrijk is om te weten is dat private lease vaak geregistreerd wordt bij het BKR, maar bij AT-Lease kunt u private leasen zonder BKR registratie!

Private lease zonder BKR registratie

Leasen bij AT-Lease zonder BKR registratie?

Bij AT-Lease kunt u een auto private leasen zonder BKR registratie! AT-Lease is vanzelfsprekend wel erg zorgvuldig bij het afsluiten van leaseovereenkomsten. In uw belang en in ons belang wordt nagegaan of uw inkomen past bij de auto van uw voorkeur en het aantal kilometers dat u wenst. Zo wordt er samen gekeken naar wat de mogelijkheden zijn omtrent private lease en kunt met een gerust hart de auto die voldoet aan uw eisen leasen!

Bij BKR registratie: minder hypotheek door leaseauto

Bovenstaande kop stond in 2016 in de Telegraaf in de rubriek Geldzaken. Er was een artikel gepubliceerd over de gevolgen voor u hypotheek als een leaseverplichting bij het BKR wordt geregistreerd. Het onderstaande rekenvoorbeeld werd als voorbeeld genoemd.

“Karin de Vries heeft een bruto jaarinkomen van 35.000 euro en kan bij een rente van 2,5% een hypotheek krijgen van 151.000 euro. Ze besluit een Citroen C1 te leasen (looptijd 4 jaar, 12.000 kilometers) voor 200 euro per maand. Rekening houdend met deze verplichting kan ze nog maar 100.000 euro lenen. Het leasen van de auto met een aanschafwaarde van iets meer dan 10.000 euro, heeft tot gevolg dat ze ruim 50.000 euro minder kan lenen!”

Sinds 1 april 2022 wordt u private lease contract voor 100% geregistreerd bij het BKR in plaats van voor 65%. Dit is dus de totale som van alle termijnen. Deze verandering zorgt er dus voor dat een private lease auto een nog grotere invloed heeft op een hypotheekaanvraag.

Een ander nadeel van deze BKR registratie is dat u het risico loopt dat het rentepercentage van u hypotheek verhoogd wordt. Als een (persoonlijke) lening bij het BKR geregistreerd wordt, dan neemt voor een bank uw risicoprofiel toe. Hierdoor kan voor bijvoorbeeld een hypotheek een hogere rente van toepassing zijn. Als u hierdoor 0,5 % meer rente betaalt over een hypotheek van € 200.000,00 dan kost u dit € 1.000,00 extra per jaar. Omgerekend heeft u dan maandelijks € 83,00 meer kosten.

Om deze reden geeft AT-Lease u de optie om een auto te private leasen zonder een BKR registratie!

Looptijd van BKR registraties

Nadat leningen afgelost zijn of nadat achterstanden ingelopen zijn, blijft de registratie nog 5 jaar in de dossiers van het BKR staan. U bent dus niet direct van uw BKR registratie af.

Is een BKR registratie bij private lease niet verplicht?

De AFM heeft bewerkstelligt dat vanaf 1 april 2022 bij Private Lease een hoger bedrag als schuld wordt geregistreerd bij het BKR; de totale som van alle termijnen. Echter is dit alleen van toepassing op de leasemaatschappijen die zich conformeren aan het Keurmerk Private Lease. Private lease is namelijk een huurovereenkomst, maar het is geen krediet (schuld) en valt daarom niet onder de wettelijke verplichte BKR registratie. Het wel registreren als schuld is een vorm van “zelfregulering” van de leasebranche, niet van wetgeving. De leaseconsultant van Nederland, Roel Hindriks, zei hierover: “De nieuwe norm van BKR registratie gaat echt te ver, het is onlogisch en onredelijk om de geschatte gebruikskosten voor meerdere jaren bij aanvang meteen als schuld aan te merken en dan ook nog eens voorbij gaan aan het inkomen van het autogebruik door kilometervergoeding.”

Soorten leasemogelijkheden

Bij AT-Lease zijn er meerdere opties om te leasen. U kunt bij ons kiezen tussen zakelijk leasen, private leasen en shortlease.

Zakelijk leasen

Een eigenschap van zakelijk leasen is dat de auto niet uw eigendom wordt. Deze blijft altijd van de leasemaatschappij. U sluit een contract af met de leasemaatschappij en daarvoor mag u voor het vastgestelde aantal maanden rijden in de leaseauto. Uiteraard voor een vast bedrag per maand welke in het leasecontract is vastgelegd. U kunt bij het zakelijk leasen ook nog kiezen tussen operational lease en financial lease.

Private leasen

Private lease, of privé leasen, is zorgeloos rijden in een jong gebruikte of splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dit betekent een einde aan vervelende, onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie.

Shortlease

Op zoek naar meer flexibiliteit en een leaseauto voor een korte periode? Dan biedt shortlease de uitkomst voor u. U leaset een auto voor een relatief korte tijd, maximaal 12 maanden, waardoor u flexibel blijft in uw keuzes.

Advies nodig?

Bij AT-Lease zijn er eindeloos veel opties om auto’s te huren of te leasen, wij bieden zowel zakelijk leasen als private lease aan. Komt u ergens niet helemaal uit met betrekking tot de private lease en BKR registratie of één van onze andere diensten? Dat is niet erg, wij helpen u graag verder en geven u persoonlijk advies dus neem dan zeker even contact met ons op! Ziet u al onze opties liever van dichtbij? Kom dan gezellig even langs bij onze leasemaatschappij in Noord-Holland! 

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen