Operational lease

Iedere maand een vast bedrag

De meest populaire vorm van zakelijke lease onder grote bedrijven en MKB-ondernemers is operational lease. Deze vorm van leasen betekent een vast bedrag per maand betalen. In dit bedrag zijn, in de meest gevallen, alle kosten voor de auto inbegrepen. Dat is dan wel exclusief brandstof. De leaseauto is eigendom van AT-Lease en u ‘huurt’ de auto van ons.

Naast operational lease kunt u ook kiezen voor financial lease. Ontdek wat de verschillen zijn tussen financial lease en operational lease en welke vorm het beste bij uw onderneming past.

Operational lease

Hoe werkt operational lease?

Operational leasen kan worden gezien als een all-inclusive leasevorm. Alle kosten die gemaakt gaan worden, worden in het leasecontract genoemd. Als klant betaalt u een vast bedrag per maand voor het gebruik van de bedrijfswagen of leaseauto. Wij als leasemaatschappij zijn vervolgens verantwoordelijk voor alle onderstaande kosten die u met de leaseauto maakt.

Operational lease heeft een aantal voordelen voor uw als bedrijf. De auto komt bijvoorbeeld niet bij u op de balans te staan. Operational leasing is er ook weer in diverse vormen, waarbij de belangrijkste vormen Full operational lease en netto operational lease zijn. Hieronder vind je de toelichting op deze twee leasevormen. Operational leasing is de meest populaire leasevorm in Nederland, ruim 85% van de leaseauto’s in Nederland rijdt op basis van operationele lease.

Bij AT-Lease kunt u op twee manieren gebruik maken van operational lease, namelijk: private lease en zakelijke lease. Het grootste onderscheid hierin zit dat bij private lease u als persoon aansprakelijk bent voor uw leasecontract, terwijl bij zakelijke lease het leasecontract op de zaak staat.

Private leasen:

Met private lease rijdt u privé voor een vast maandbedrag in een gloednieuwe auto of occasion.

Zakelijk leasen:

Met zakelijke lease rijdt u de auto op de zaak. Dat betekent dat de kosten en baten ook voor het bedrijf zijn.

Waarom kiezen voor operational lease bij AT-Lease?

Operational lease is een vorm van lease waarbij de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de leaseauto. Bij operational lease betaalt u een vast bedrag per maand waarin alle kosten zijn opgenomen, behalve brandstofkosten. Waarom zou u kiezen voor een operational lease in plaats van het kopen van een auto of het afsluiten van een andere vorm van lease? Hieronder vindt u enkele voordelen van een operational lease:

  1. Geen onverwachte kosten: Bij een operational lease betaalt u een vast bedrag per maand waarin alle kosten zijn opgenomen, behalve brandstofkosten. Hierdoor heeft u geen onverwachte kosten en kunt u uw autokosten goed budgetteren.

  2. Geen zorgen over beheer en onderhoud: Bij een operational lease is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de leaseauto. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over bijvoorbeeld het regelen van reparaties en onderhoudsbeurten.

  3. Geen waardeverlies: Bij het kopen van een auto heeft u te maken met waardeverlies. Een nieuwe auto verliest immers direct een groot deel van zijn waarde zodra u de showroom uitrijdt. Bij een operational lease heeft u hier geen last van, omdat de auto niet van u is.

  4. Flexibiliteit: Bij een operational lease kunt u vaak kiezen uit verschillende looptijden en kilometrages. Hierdoor kunt u de leaseovereenkomst afstemmen op uw persoonlijke wensen en behoeften.

  5. Gunstige fiscale voordelen: Bij een operational lease zijn de maandelijkse leasekosten fiscaal aftrekbaar. Daarnaast hoeft u geen investering te doen, waardoor u geen rekening hoeft te houden met afschrijvingskosten.

Kortom, een operational lease kan interessant zijn als u geen onverwachte kosten wilt, geen zorgen wilt hebben over beheer en onderhoud, geen waardeverlies wilt en flexibiliteit belangrijk vindt. Bovendien heeft u bij een operational lease gunstige fiscale voordelen.

Verschil tussen operational lease en financial lease

Bij full operational lease zijn alle kosten van de auto inbegrepen in het leasetarief. Bij financial lease is dit niet het geval en heeft u alleen de financiering op de auto. Hierdoor bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten aan de auto, zoals reparatie en onderhoud. Er zijn dus wel meer economische risico’s verbonden aan financial lease, maar de auto is aan het eind van het leasecontract wel u eigendom!

Het gemak van operational lease bij AT-Lease

Operational leasen bij AT-Lease staat volledig in het teken van gemak en zekerheid. U betaalt iedere maand een vast bedrag om in een auto te rijden en alle gebruikskosten zijn in het contract opgenomen. Ga ook voor operational lease bij AT-Lease en profiteer van alleen maar voordeel!

Inbegrepen in uw leasecontract is:

Nog vragen?

Bij AT-Lease zijn er eindeloos veel opties om auto’s te huren of te leasen, wij bieden zowel zakelijk lease als private lease en shortlease aan. Komt u ergens niet helemaal uit? Geen paniek! Wij helpen u graag verder en geven u persoonlijk advies dus neem dan zeker even contact met ons op! Ziet u al onze opties liever van dichtbij? Kom dan gezellig even langs bij ons op de zaak in Grootebroek!

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen