Wat is Sale and Leaseback?

Met sale en leaseback van uw wagenpark verkoopt u uw bedrijfsmiddelen aan de leasemaatschappij om deze vervolgens weer terug te leasen van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij wordt hiermee de juridisch eigenaar van de auto. Met sale en leaseback vergroot u uw liquiditeit, waardoor u meer financiële armslag krijgt om in uw onderneming te investeren. Overstappen van een wagenpark in eigen beheer naar het leasen van uw wagenpark, is een interessante en financieel aantrekkelijke manier om snel extra werkkapitaal in handen te krijgen. Met dit extra werkkapitaal van de sale en leaseback kunt u bijvoorbeeld een grote investering doen in uw bedrijf of een verbouwing financieren.

Sale & Leaseback

Waarom Sale en leaseback?

Meer financiële ruimte, minder zorgen!

Met sale en leaseback creëert u financiële ruimte en draagt u de financiële en operationele risico’s aan ons over. Doordat wij alle operationele handelingen die voortkomen uit het beheer van het wagenpark van u overnemen, verbetert bovendien de efficiency binnen uw eigen onderneming.

Bent u een ondernemer die momenteel in een auto rijdt die u zelf gekocht heeft? Dan is sale en leaseback misschien wel iets voor u!

Voordelen van Sale and Leaseback van uw wagenpark

Er komen verschillende voordelen kijken bij het toepassen van sale en leaseback op uw wagenpark!

  • U blijft uw wagenpark gewoon gebruiken
  • Zorgen en lasten t.a.v. onderhoud en reparaties besteedt u uit, waardoor u zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met uw core-business
  • Vaste, overzichtelijke maandlasten
  • U verhoogt uw liquiditeit
  • U kunt zich richten op de kerntaak van uw onderneming

Hoe werkt Sale and Leaseback?

  1. Met sale en leaseback verkoopt u uw auto aan de leasemaatschappij 
  2. U bepaalt zelf de verkoopprijs
  3. Het bedrag van de sale en leaseback komt vrij voor extra werkkapitaal
  4. U leaset de auto voor een vast maandbedrag
  5. U versterkt uw liquiditeitspositie

Auto leasen bij AT-Lease

Los van de sale en leaseback kunt u bij AT-Lease ook terecht voor private lease, shortlease en zakelijk leasen.

De leasevormen 
Zakelijk leasen

Een eigenschap van zakelijk leasen is dat de auto niet uw eigendom wordt. Deze blijft altijd van de leasemaatschappij. U sluit een contract af met de leasemaatschappij en daarvoor mag u voor het vastgestelde aantal maanden rijden in de leaseauto. Uiteraard voor een vast bedrag per maand welke in het leasecontract is vastgelegd. U kunt bij het zakelijk leasen ook nog kiezen tussen operational lease en financial lease.

Private leasen

Private lease, of privé leasen, is zorgeloos rijden in een jong gebruikte of splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dit betekent een einde aan vervelende, onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie.

Shortlease

Op zoek naar meer flexibiliteit en een leaseauto voor een korte periode? Dan biedt shortlease de uitkomst voor u. U leaset een auto voor een relatief korte tijd, maximaal 12 maanden, waardoor u flexibel blijft in uw keuzes.

Nog vragen?

Heeft u interesse in de sale en leaseback van AT-Lease of wilt u hier meer over weten? Wij helpen u graag verder dus neem dan zeker contact met ons op! Ook bij vragen over één van de andere diensten kunt u altijd bij ons terecht! Ziet u al onze opties liever van dichtbij? Dat is ook geen probleem! Kom gezellig langs bij onze leasemaatschappij gevestigd in Grootebroek Noord-Holland!

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen