Uw zakelijke auto leasen of kopen?

Bent u toe aan een nieuwe zakelijke auto en bent u zich aan het oriënteren of u de auto wilt gaan zakelijk leasen of kopen? Wij helpen u hier graag bij en hebben daarom alles overzichtelijk voor u op een rij gezet! Waarom kiezen voor een auto leasen? En waarom kunt u soms beter kiezen voor een auto kopen? Beide varianten brengen verschillende voor- en nadelen met zich mee? Benieuwd naar welke variant het beste bij u past? Lees dan verder!

Kopen of leasen

Het verschil tussen het kopen of leasen van een auto

Wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen een auto leasen en kopen? Het belangrijkste verschil is dat wanneer u een auto gaat kopen, deze ook daadwerkelijk van u wordt, terwijl wanneer u een auto gaat leasen deze eigendom blijft van de leasemaatschappij. Een ander groot verschil is dat als u een auto koopt bij een garage, u zelf het onderhoud en de verzekeringen moet regelen en betalen. Dit is niet het geval wanneer u een auto gaat leasen.

Door het leasen van een auto bent u van alle gemakken voorzien. In dit leasebedrag zitten ook kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen inbegrepen (uitgaande van een full-operational lease). Tot slot, niet geheel onbelangrijk: als u kiest voor het kopen van de auto, ligt het restwaarde risico van de auto bij uzelf. Wanneer u gaat leasen, ligt het restwaarde risico altijd bij de leasemaatschappij. Een leasebedrag per maand is dus eigenlijk een all-inclusive bedrag zonder verrassingen.

Waarom een auto leasen?

Voordelen

Nadelen

Waarom een auto kopen?

Voordelen

Nadelen

Auto leasen of kopen?

De keuze tussen een auto leasen of een auto kopen is dus afhankelijk van een aantal factoren om te bepalen wat verstandig is voor uw bedrijf. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met een aantal factoren, namelijk:

De verschillende leasemogelijkheden

Bij AT-Lease zijn er talloze opties om te leasen. U kunt bij ons kiezen tussen zakelijk leasen, private leasen en shortlease.

Zakelijk leasen

Een eigenschap van zakelijk leasen is dat de auto niet uw eigendom wordt. Deze blijft altijd van de leasemaatschappij. U sluit een contract met de leasemaatschappij en daarvoor mag u voor het vastgestelde aantal maanden rijden in de leaseauto. Uiteraard voor een vast bedrag per maand welke in het leasecontract is vastgelegd. U kunt bij het zakelijk leasen ook nog kiezen tussen operational lease en financial lease.

Private leasen

Private lease, of privé leasen, is zorgeloos rijden in een jong gebruikte of splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dit betekent een einde aan vervelende, onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie.

Shortlease

Op zoek naar meer flexibiliteit en een leaseauto voor een korte periode? Dan biedt shortlease de uitkomst voor u. U leaset een auto voor een relatief korte tijd, maximaal 12 maanden, waardoor u flexibel blijft in uw keuzes.

Advies nodig?

Bij AT-Lease zijn er eindeloos veel opties om auto’s te huren of te leasen, wij bieden zowel zakelijk leasen als private lease en shortlease aan. Komt u ergens niet helemaal uit? Wilt u meer informatie over het kopen of leasen van een auto? Of heeft u advies van ons nodig? Neem dan gerust contact met ons op via 085-4861970 of mail naar sales@atlease.nl. Ziet u al onze opties liever van dichtbij? Kom dan gezellig even langs bij ons op de zaak in Grootebroek!

Welkom terug

Fijn dat je er weer bent

Vraag hier je code aan voor 10% korting op je eerste lease- of huurtermijn

Zullen wij jouw dag nog leuker maken?

Schrijf je hier in en ontvang dit jaar nog korting op jouw eerste lease- of huurtermijn!

Private leasen